Co je Cream
cheese?
Je to smetanový sýr používaný jako základní surovina v mnoha moučnících
i jiných pochutinách. Nejznámější a taky nejoblíbenější je dezert nazývaný
cheesecake, kde se bez Cream cheese neobejdete. V Americe se nejčastěji
používá jako Cream cheese Philadelphia, u nás se používá i Ricotta či Lučina.
Já si poslední dobou připravuji Cream cheese doma sama.
Má to nejrůznější výhody, od zvolení kvality potravin tak
cenové. Ingredience seženete i na malé vesnici jako je ta naše. Takže když
zjistíte, že se nedostanete v blízké době do města a chcete zítra péct
cheesecake, je to nejjednodušší cesta.
Co budete potřebovat?
Pomůcky
cedník a utěrka
Ingredience
1kg bílého plnotučného jogurtu
1 velká zakysaná smetana (375g)
Postup:
Smícháme jogurty se smetanou dáme do utěrky, tu vložíme do
cedníku s miskou a necháme přes noc odkapat v lednici. Občas vyléváme vodu.
Pokud děláte základ pro cheesecake, doporučuji trochu osolit předem, ale dá se
to udělat i později.
Tenhle jednoduchý recept našich babiček je u nás používaný
už dlouho a na cheesecake mě napadlo ho použít až letos. Po tom co jsem si
přečetla, že někdo používá místo Philadelphie Lučinu. Myslím, že to na dortu
není poznat skoro vůbec.
Pokud máte rádi nivu, přidejte ji do krému a používejte
jako pomazánku, určitě vám bude chutnat.
Na slano na sladko, použít lze všude, fantazii se meze
nekladou.
Vaše Annebake
Žádné komentáře:
Okomentovat