středa 5. listopadu 2014

Domácí Cream cheese


Co je Cream cheese?
Je to smetanový sýr používaný jako základní surovina v mnoha moučnících i jiných pochutinách. Nejznámější a taky nejoblíbenější je dezert nazývaný cheesecake, kde se bez Cream cheese neobejdete. V Americe se nejčastěji používá  jako Cream cheese Philadelphia, u nás se používá i Ricotta či Lučina.  Já si poslední dobou připravuji Cream cheese doma sama. 
Má to nejrůznější výhody, od zvolení kvality potravin tak cenové. Ingredience seženete i na malé vesnici jako je ta naše. Takže když zjistíte, že se nedostanete v blízké době do města a chcete zítra péct cheesecake, je to nejjednodušší cesta.
http://annebake.blogspot.cz/2014/11/domaci-creme-cheese.html


Co budete potřebovat?
Pomůcky
cedník a utěrka

Ingredience
1kg bílého plnotučného jogurtu
1 velká zakysaná smetana (375g) 
Postup:
Smícháme jogurty se smetanou dáme do utěrky, tu vložíme do cedníku s miskou a necháme přes noc odkapat v lednici. Občas vyléváme vodu. Pokud děláte základ pro cheesecake, doporučuji trochu osolit předem, ale dá se to udělat i později. 
Tenhle jednoduchý recept našich babiček je u nás používaný už dlouho a na cheesecake mě napadlo ho použít až letos. Po tom co jsem si přečetla, že někdo používá místo Philadelphie Lučinu. Myslím, že to na dortu není poznat skoro vůbec. 




Tip:
Pokud máte rádi nivu, přidejte ji do krému a používejte jako pomazánku, určitě vám bude chutnat.
Na slano na sladko, použít lze všude, fantazii se meze nekladou.

Vaše Annebake

Žádné komentáře:

Okomentovat